Interesse?

Te koop: Oranjelaan 20

Vraagprijs: € 645.000,-- k.k.

Sfeervol woongenot in het huis van de burgemeester

Terug omhoog

Fotopresentatie

links
rechts
Interesse?
Terug omhoog
VERKOCHT
Sfeervol woongenot in het huis van de burgemeester

Villa "De Eiken" een werkelijk uniek woonhuis, gelegen in het historische centrum van Wijhe, is te koop!! In deze statige woning gaan karakteristieke elementen en hedendaagse luxe en kwaliteit hand in hand.
 
De woning gelegen aan een lommerrijke laan is gebouwd rond 1920 voor de toenmalige directeur van de melkfabriek, later bewoond door de burgemeester. Het is een huis voor iemand van aanzien, iemand tegen wie de mensen in het dorp opkeken. Voor de woning staat nog steeds de eik die destijds getuige moet zijn geweest van het bouwproces. Het fraaie metselwerk, de originele elementen die het interieur op veel plaatsen sieren: het zijn enkele van de talloze verwijzingen naar het verleden in het huis, dat bij diverse verbouwingen op smaakvolle wijze naar de 21ste eeuw is getild.

Helemaal jaren '20
Wie via de voordeur de woning– een gemeentelijk monument – binnenkomt, stuit via de 'vestibule' op de hal met de imposante trap naar de eerste verdieping.

De woonkamer is een kamer met stalen openslaande deuren naar de serre, helemaal jaren '20. De lichte houten vloer, de openslaande tuindeuren en de bij de huidige bewoners veelvuldig gebruikte open haard voegen toe aan de sfeer.

Het beeld van een huis met karakter zet zich door in de keuken, waar de bewoners een luxe, eigentijdse inrichting, voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur, realiseerden. Zo gaat in dit huis de moderne tijd dankzij de goed uitgevoerde verbouwingen hand in hand met historisch karakter. Overigens is een lichte kamer aan de voorzijde van het huis ingericht als werkkamer en heeft openslaande deuren naar de veranda met een prachtig uitzicht op het oude centrum van Wijhe.

Kelder en bijkeuken
Nog een prettig detail in dit huis is de grote, manshoge uit twee ruimtes bestaande kelder die stamt uit de tijd dat koelkasten nog niet bestonden; vandaag de dag is het de ideale opslagplaats voor een fikse voorraad wijn en zoals nu in de tweede kelderruimte: kluskelder.

Daarbij biedt de woning elk gezinslid de ruimte. De eerste verdieping heeft een opvallend grote overloop waarop vier slaapkamers uitkomen die beschikken over vaste kasten. De kleinste slaapkamer heeft openslaande deuren naar een klein balkon. Er is op deze verdieping een ruime badkamer (voorzien van ligbad, douche, dubbele wastafel en 2e toilet). De vaste trap leidt naar een grote zolder met veel bergruimte en nog een extra kamer.

Tuin
Ruim is ook de tuin rondom deze woning, die op 1000 vierkante meter staat. De huidige bewoonster voorzag de tuin van een gazon, vijver, borders, en veel volwassen struiken en beukenhagen die de bewoners de nodige privacy geven – de woning staat immers midden in het dorp. Het terras aan het huis is hoger gelegen. Verschillende terrassen rondom het huis bieden op elk moment van de dag mogelijkheden om zowel van zon als schaduw te genieten, terwijl je uitkijkt over de mooie tuin.

In de grote garage is behalve ruimte voor een auto ook ruimte voor fietsen. Praktisch detail: boven de schuur bevindt zich een flinke bergruimte.

Alle denkbare dorpsvoorzieningen
Het huis aan de Oranjelaan is een echt gezinshuis, waar ook oudere bewoners zich goed thuis zullen voelen. Het ligt op loopafstand van alle denkbare dorpsvoorzieningen zoals Supermarkten en andere winkels en het Van Dedemplein waar op dinsdag de weekmarkt wordt gehouden.
Terug omhoog

Verkoperstekst

Deze informatie volgt zo snel mogelijk. Interesse?